A folyamatos fejlődés záloga

Ki ne szeretne egy olyan cég tulajdonosa és vezetője lenni, ami semmilyen problémával nem küszködik, amit messze elkerülnek a nehézségek, ami nem hogy a hanyatlást nem tapasztalja meg sosem, de folyamatos növekedést diktál, és mindig egy kicsivel a versenytársak előtt jár a piacon. Persze az ezzel járó folyamatos és kifejezetten nehéz, rengeteg időt és energiát felemésztő munkát és aggodalmakat már senki sem szeretné átélni. Csak az eredményeket kívánja mindenki, és ez így is volt a kezdetektől.

Én már az alapításkor tudtam, hogy akinek cége van az folyamatosan dolgozik, folyamatosan agyal. Tudtam jól, hogy az igazán jó ötletek nem válogatják meg hogy mikor érkeznek, akár egy nyaralás alkalmával is ránk találhatnak, amit sajnos meg kell ragadni azonnal, mert a lehetőség és a gondolat elvész, az ember már nem tudja még egyszer ugyanúgy és ugyanolyan pontossággal végiggondolni azt a témát mint előtte. És persze akkor is tudtam, hogy megelőzni kell minden lehetséges módon a problémák és a nehézségek kialakulását, mert azok okozta hatások és költségek feldolgozása már sokkal nehezebb és sokkal több veszteséget von maga után.

Éppen ezért én már szinte a kezdetektől energiát és pénzt fektetek olyan dolgokba, amikbe mások sosem fognak semmit beleinvesztálni, pedig hihetetlen veszélynek teszik ki ezzel nem csak a cégük működését, hanem a munkavállalók és azok családjának egzisztenciáját és persze megélhetését. Felelősséggel tartozom én is az iránt a közel kétszáz ember iránt, aki ma a cégben munkát végez és munkabért kap érte. Nem tehetem meg, hogy hanyatlásnak engedem a vállalkozást csak azért, mert senki sem mondta meg hogyan csináljam ezt és hogyan védjem meg a vállalatomat.

Én önerőből kerestem fel és kutattam azokat a külső szakértőket és segítőket, akik mindebben felbecsülhetetlen és eredményes segítséget nyújtanak számunkra. Például a Kogwheel csapatát, akik az általuk biztosított számtalan profi tréning segítségével előteremtik a folyamatos növekedés biztonságát és a hanyatlás lehetőségének minimális értékét. Hiszen ami nem fejlődik hanyatlani kezd, és azt gondolom, hogy ez az első olyan intelem ami ma sok vállalkozó figyelmen kívül hagy, pedig jobb tenné ha nem hagyná.