Töltő csere vagy új telefon?

Már nem tartozom a fiatal generáció tagjai közé, ennek köszönhetően a modern technikai eszközök használatát kezdetekben igen nehezen fogadtam el. Távoli dolognak tűnt néhány évvel ezelőtt számomra a számítógépek kezelése, de észrevétlenül a mindennapok részévé vált az alkalmazása. Olyannyira, hogy ma már a munkám végzése is elképzelhetetlen lenne nem csak számítógép, de az okos telefon használata nélkül is. Pedig tudni kell, hogy legalább annyira idegenkedtem az iphone telefon használatától, mint annak  idején a számítógépek kezelésétől. Úgy gondoltam ugyanis, hogy a telefon használata korlátozódjon csak az eredeti feladatára, vagyis a beszélgetésre. Teljesen feleslegesnek tartottam például a fotózási, hangfelvételi, videózási lehetőségeket telefonon keresztül, hiszen ezeket a műveleteket külön eszközökkel szerettem elvégezni.

Zajlott ez egészen addig, mígnem a munkahelyemen betöltött foglalkozásom szükségessé nem tette a folyamatos email elérési lehetőségeket. Megkönnyítette az okos telefon használata az emailok folyamatos olvasását akár tömegközlekedésen, vagy egy kávé elfogyasztása, esetleg baráti beszélgetés közepette is.  Egy szónak is száz a vége, nagyon hozzám nőtt az iphon készülékem. Ma már nem igen cserélném le semmilyen más készülékre, hiszen sok-sok minden meg tudok oldani ezzel az egy eszközzel, ami kicsi helyen elfér, könnyen kezelhető, de mégis biztonságos, hiszen a megfelelő védelemmel el van látva.

Bánatomra a minap egy szomorú ténnyel kellett szembesülnöm: nem tudtam a készüléket feltölteni. Hosszas kutakodás után rájöttem, hogy tönkre ment a telefontöltő. Azonnal hívtam az iphone szerviz csapatát, tudnak-e segíteni a gondon. Nem szeretnék ugyanis megválni a telefonomtól, de a töltője nélkül használhatatlan. Megnyugtatásomra közölték a jó hírt: meg tudják oldani a problémát. Lebonyolítottuk a töltőcserét néhány perc alatt.