Aranylakodalomban

Rohanó világunkban sajnálatos módon tapasztalom, hogy a technika háttérbe szorítja az emberi kapcsolatokat. A családoktagok, baráti társaságok tagjai egye távolabb kerülnek egymástól, egyre kevesebb minőségi időt töltenek el egymás társaságában.

Ez azért szomorú, mert lelki és testi egészségünk megőrzése érdekében szükségünk van ezekre a kapcsolatokra. Szükségünk van arra, hogy a hétköznapok gondjai mellett legyenek ünnepnapjaink. Legyenek olyan összejövetelek akár családon belül, akár barátainkkal, ahol megbeszéljük gondjainkat, mesélünk örömeinkről, egyszóval érezzük, hogy szükségünk van egymásra, törődünk egymással.

Családtagjainkkal ezekre a tényekkel már évekkel ezelőtt felfigyeltünk, és is eldöntöttük, hogy a hagyományos ünnepnapokat, születésnapokat, névnapokat, évfordulókat lehetőségeinkhez mértek igyekszünk közösen megünnepelni.

Fontos ez az időseknek, gyerekeknek egyaránt. Nagyszüleinknek, szüleinknek szükségük van arra, hogy érezzék a törődést, a gyerekeknek pedig jó példával kell elől járnunk, hogy megtanulják az egymásra figyelést, az egymásról való gondoskodás fontosságát.

Utolsó alkalommal nagyszüleink ötvenedik házassági évfordulójának megünneplésére gyűltünk össze. Nagy titokban kezdtük el szervezni az arany lakodalmat, hogy minél nagyobb meglepetés legyen ez az ünnepelteknek, akik úgy tudták, egy hétvégi ebédre gyűlik össze a család.

A finom vasárnapi menü elfogyasztása után jött a köszöntő, aminek nélkülözhetetlen kelléke volt az ünnepi torta, na és az elmaradhatatlan ötvenes szám a torta közepén. Nagymama és nagymama könnyeikkel küszködve a meghatódottságtól, de annál nagyobb boldogságban szeletelték fel tortájukat.

Úgy terveztem, hogy néhány képet készítek Samsung telefonommal az ünnepi pillanatokra. Az első kép elkészítése után azonban nem tudtam többet fényképezni, mert elromlott a telefonom kamerája.

Másnap telefonon keresztül felvettem a kapcsolatot a samsung szerviz munkatársaival, akik pár napon belül kicserélték a hibás alkatrészt.